#37 Ako na rovnováhu?

S vodováhu

Teda správne by malo byť s vodováhou. To len u nás sa tak hovorí z masťu, s cibulu, s vodováhu. Ale teraz vážne a k veci. Tú rovnováhu by som rád našiel. Nie však pomocou vodováhy. Nech váhy rozhodnú! Každý deň sú misky váh vychýlené na inú stranu. Záleží však na tom čo je v nich. Dnes to bude na zamyslenie. A čo ty? Čo je to najčastejšie čo do nich ukladáš? 

 

Ja zápasím s lenivosťou. Skoro nikdy sa mi nič nechce, ale už som sa naučil, a našiel zopár činností ktoré prihodím do misiek naproti. Naproti tej v ktorej sedím ja so svojou lenivosťou. Tá mrcha zaberá dve miesta. Takže na to aby som to vyvážil budem musieť ešte niečo prihodiť tam naproti. Alebo môžem z mojej misky niečo vyhodiť. Ja to však nebudem. 

 

A tak letí lenivosť mimo moju misu. Kúsok po kúsku, ale vytrvalo. A s pribúdajúcimi kúskami mám naozaj pocit, že sa to zlepšuje, misky sa začínajú zrovnávať. A s jedlom rastie aj chuť. Želám si bon appetít. A zbavím sa tých entít. Čo sochu zo mňa robia. Aby prach na mňa nesadal. Aby rozum mi nechátral. Aby stopu som zanechal a pre seba rovnováhu našiel. Nejem to dnes mám pôst. Porcujem a hádžem z balkóna mojej misky váh. S hlavou hore. S noblesou. 

 

Lenivosť je však iba jedna z mnohých vlastností, ktoré vkladám do misek váh a hľadám rovnováhu.

No čo, už vieš čo by si dal ty ako prvé do misky na váhy?


Emil Smolka
Emil Smolka
a to stačí
teikeki rovnováha misky váhy
< >

Vyjádři se ke článku komentářem

PŘIDEJ SE DO TEIKEKI

Proč odkládat svůj úspěch na pozděj?
Začni psát svou budoucnost už dnes.

Registrovat se