#58 Som najlepší

Som najlepší na svete v rýchlom zrušení budíka.

Tak táto veta ma naozaj pobavila. Mal som telefonický rozhovor s kamarátom a počas neho zaznela táto veta. Preberali sme behanie. Vraj ak behá večer, tak na druhý deň je v práci rozbitý. Tak som sa ho opýtal, či by bol ochotný skúsiť začať behať ráno aspoň si to bude môcť porovnať, či v tom uvidí nejaký rozdiel a on pohotovo vytiahol túto magickú vetu z rukáva a dobre sme sa na nej obaja pobavili. Vraj mu vystrelí ruka a pohotovo ho zruší. A okrem toho sa mu ráno nechce. (a komu sa akože vážne chce?) OK gratulujem ti k výkonu. Čo takto si skúsiť dať budík dva metre od postele?

Podľa toho čo hovoríš, reakciu máš výbornú, akurát problém vidím v tom, že budík vypínaš v posteli. Teda zostávaš ležať. Ak budeš stále tak rýchly tak potom super, akurát s rozdielom, že už keď budeš stáť na nohách aby si ten budík vypol, už sa nevráť do postele. Je to jednoduché ale nie ľahké. A má to ešte jeden určite nespochybniteľný benefit. Budík, rozumej telefón nemáš v dosahu keď si v posteli. Nepotrebuješ ho tam. Dokonca ani počas spánku ho nepotrebuješ, mám pravdu?

A keď ho nemáš v dosahu, nemôžeš sa s ním hrať takže sa ti určite nestane že do neho budeš civieť aj do neskorej noci a potom sa ti bude ráno ťažko vstávať. Tri dni po sebe stačia a uvidíš zmenu. Spánok sa zlepší, vstávanie sa zlepší a ty sa zlepšíš. Nemusíš hneď radikálne o 180 stupňov, stačí aj máličko, tak aby si bol o kúsok lepší ako si bol deň predtým.
#58 Som najlepší
Fotka od Nighthawk Shoots - Unsplash.com

Odporúčanie

Takže áno, TY, ak tak ešte nerobíš, večer keď pôjdeš spať daj si ten budík mimo dosah. Tri dni po sebe mimo dosah. Ráno toho hajzla pôjdeš tak či tak utíšiť a už keď budeš stáť na nohách tak si povedz, že to nie až také náročné a že sa to určite bude dať zopakovať aj zajtra. Držím ti palce.
Emil Smolka
Emil Smolka
a to stačí
budík vstávanie
< >

Vyjádři se ke článku komentářem

PŘIDEJ SE DO TEIKEKI

Proč odkládat svůj úspěch na pozděj?
Začni psát svou budoucnost už dnes.

Registrovat se