#59 Polmakarón

Už si zabehol polmakarón?

Deti majú neskutočnú schopnosť priradiť pre nás dospelých známym veciam nevšedné názvy. Niekedy sa jedná naozaj o náhodu ale tá kreativita je obdivuhodná. Nezabudnem na výraz, ktorým moja dcéra pomenovala moje bežecké aktivity. Tato, ty si zabehol polmakarón?


#59 Polmakarón
Fotka od Siegfried Poepperl - Unsplash.com

Manipulant

Často sa ma na to moje deti pýtali, či som už zabehol maratón. Nie nezabehol, to budem musieť ešte trochu potrénovať. Avšak polovicu z neho som si už zopárkrát pripísal na svoje konto. A príde deň, že si ho zapíšem celý. Celý makarón. Pardon maratón.


Má to ale malý háčik. Jeden maratón to sú dva polmakaróny a to asi nebude zadarmo. Aj ten polmakarón chvíľu trvá. Bez tréningu to však nepôjde. Ale ako skĺbiť tréning na taký beh a rodinný život s deťmi? Spojením príjemného z užitočným. Nejdete sa povoziť na bicykloch? A oni išli.


A tak som ich prekabátil, zachoval som sa sebecky a brutálnym spôsobom som ich zmanipuloval aby sa vybrali so mnou na čerstvý vzduch. A to všetko som si dovolil počas pekného slnečného dňa. Koniec koncov im to neublíži, snáď iba prospeje. Vyskytli sa občas menšie náznaky nevôle ale tie boli potlačené neoblomným tempom ubiehajúcich metrov. Ja som si behal a oni ma doprevádzali na bicykloch. 


Nuž ak im chcem ísť príkladom v tom aby sa aktívne hýbali a nesedeli iba doma na gauči, musia to vidieť na vlastné oči a pocítiť na vlastných zadkoch. Majú smolu. Ich tatko nešúcha kilometre palcom po Instagrame ale chrúme polmakaróny a dúfa, že zaseje do ich malých hláv niečo, z čoho budú môcť v budúcnosti ťažiť. 


Emil Smolka
Emil Smolka
a to stačí
beh rodina spájanie vzor
< >

Vyjádři se ke článku komentářem

PŘIDEJ SE DO TEIKEKI

Proč odkládat svůj úspěch na pozděj?
Začni psát svou budoucnost už dnes.

Registrovat se