#44 Ako z bloku urobiť blog

Odblokuj sa

Je to tu. Vážne som sa na túto chvíľu tešil. Dal som si záväzok napísať každý jeden deň v tomto mesiaci (január 2022) blogový príspevok. Teda článok. Takže to nebola náhoda, že sa mi len niečo prisnilo ale bolo to moje vedomé rozhodnutie to urobiť. Niečo čo ma posunie vpred. A najmä čo mi pomôže zlepšiť sa. Ako som už spomenul v predošlých príspevkoch, dostal som nápad. A nebude náhoda, že trikrát ten istý. Len som ho možno inak popísal ale v skutočnosti išlo stále o jednu a tú istú vec. A tou je tento blog. Cítil som potrebu sa nejakým spôsobom vyjadriť. Reč zatiaľ nie je moja najsilnejšia zbraň.

 

A tak som si pomohol ako som vedel. Pokým neviem rečniť môžem písať. A tak sa aj stalo. Písal som keď som mal náladu. Písal som keď som náladu nemal. Písal som keď sa mi nechcelo, keď som nemal o čom písať a dokonca aj keď som zápasil s časom a na to aby som splniť svoj cieľ som musel písať na poslednú chvíľu. Veľakrát som chcel vynechať aspoň jeden deň. Aby som si oddýchol. Aby som sa vyhol tomu stresu, že musím niečo napísať aj keď zrovna nebude môj deň. Zmieril som sa s tým, že to nebude najlepší článok na svete, ale aspoň bude. Pretože som si to sľúbil. A nerád klamem sám seba.

 

teikeki mi v tom pomohlo a ja dúfam, že som tým pomohol zase teikeki. Jedným z mojich nápadov bolo napísať za rok 24 článkov. Teda každé dva týždne jeden článok. Teraz už viem, že som svoj cieľ splnil. Ja som ho dokonca splnil nad rámec. Dnešným dňom som ho prekročil o približne 25%. Dnes som dostal otázku za čo som vďačný. Okrem všetkého čo som spomenul, som vďačný aj za to, že tu dnes môžem byť a písať o tom ako som celý mesiac písal. Ešte zo mňa nie je Mark Twain ale to ani nie je mojím cieľom. Stačí, že moje činy korešpondujú s mojimi rečami. Že som sa konečne odblokoval. Blogom.


Jeden rok

5. februára 2021 som napísal svoj prvý článok. Tam to začalo. Išlo to veľmi ťažko. A ďalšie články pribúdali veľmi sporadicky. Teraz to už bude rok a ja už teraz viem, že sa mi podarilo urobiť z môjho bloku, blog. Kvalitu si netrúfam hodnotiť, to nechám na teba, a ak máš niečo, čo by si mi chcel odkázať, smelo do toho tvoja spätná väzba bude pre mňa určite prínosom.

A pevne verím, že sa nájde niekto, koho týmto svojím blogom inšpirujem k tomu aby aj on posúval svoje hranice a odhodlal sa plniť si svoje sny. 


A čo ďalej? Určite by som rád zotrval v písaní, no už teraz mám ďalšie nápady ako celému teikeki môžem pomôcť ešte viac. Takže už čoskoro sa objavia medzi projektami. A čo ty? Trúfaš si pridať aj ty nejaký nápad? Smelo do toho.


Emil Smolka
Emil Smolka
a to stačí
teikeki blog písanie
< >

Comment on the article

JOIN TEIKEKI

Why postpone your success until later?
Start writing your future today.

Sign Up